A házi patika használata.


Minden olyan szert a házi patikához tartozónak tekinthetünk, ami recept nélkül kapható, és otthoni gyógyászati célra alkalmas. Többségük megtalálható a konyhaszekrényben, mint pl: teafű, mustár, szódabikarbóna. Olyanok is akadnak, mint az Árnika-balzsam, vagy a Ligetszépe, amit gyógynövény boltokban szerezhetünk be.


Örökségünk lenyűgöző része, a nemzedékről-nemzedékre szálló gyógymódok. Eredetük már sokszor a homályba vész, csupán a tudat maradt, hogy igen, a csirkehúsleves jót tesz, ha a nátha ledönt minket. Ha háttérbe szorult is a népi orvoslás, azért szerencsére nem merült teljesen feledésbe. Sokan a kisebb fájdalmak csillapítására természetes anyagokat alkalmaznak. Például a méz, és a joghurt keveréke természetes fertőtlenítő szerként elhalványítja a kézfejen az életkor előrehaladtával megjelenő pigment foltokat. A hagyományos gyógymódokat nap-mint nap alkalmazzák, kipróbálásuk minden esetben saját felelősségre történik!


Mindig kérjünk tanácsot az orvosunktól, mielőtt valamilyen gyógynövényt, vagy más készítményt kipróbálunk, illetve ha gyógyszert akar nekünk felírni, tájékoztassuk az esetleg már alkalmazott egyéb gyógymódokról. Óvatosságra ad okot a terhes állapot, recept köteles gyógyszerek szedése, étel vagy gyógyszerallergia, súlyos betegség, kisgyermekek kezelése.


Kérem a fentieket vedd figyelembe, és ennek tudatában böngéssz ebben a menüpontban!

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s


Az óra csak ketyeg-ketyeg a sötétben, mi meg egyre éberebben forgolódunk az ágyunkban, és a tehetetlenségtől fokozódik bennünk a feszültség.

alvaszavar tunetei