Kedves Látogató, kedves Falum béli, üdvözöllek körünkben!

Ezen az oldalon Galgahévíz falucska  mindennapjaiba pillanthatsz bele, képes beszámolókon keresztül.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

1450757 736429526386156 249598852 n

PROGRAMAJÁNLÓ!

Riport Darnyik Anikó Óvodavezetővel

 

Mikor volt az első néptánc-találkozó?


Az első néptánc-találkozó 1996-ban Kiskunlacházán volt. Egy kedves meghívásra, az akkori helyi nagycsoportosok mentek el a rendezvényre. Rögtön át is vettük a stafétabotot, és 1997-ben idehoztuk Galgahévízre így kibővült a Galga-mente településeivel ez a kezdeményezés.


Mi a célja ennek a rendezvénynek?


Tulajdonképpen több település óvodáinak hagyományőrzése, kapcsolattartása.

13081735 505115669698507 298511008 n


Falunkban hány alkalommal kerület megrendezésre ez az esemény?


Az első 1997-ben mint már említettem, majd 2006-ban újra itt tartottuk és azért gondoltuk, hogy 2017-ben szintén itt legyen, mert 1997 óta 20 év telt el, és ez egy jubileumi alkalom számunkra. Az esemény jelentősen kibővült a szereplők terén, Boldog is csatlakozott hozzánk, így már a névből kikerült a Pest-megyei jelző, csak csupán Óvodások Néptánc-találkozója lesz.


Ahogy a staféta jár, annak van valami rendszere, apropója, mi alapján lehet tudni, hol lesz a következő évben?


Az adott évben az óvodák megbeszélik egymás közt, lehetőséget adnak mindenkinek a rendezése, igazából nincs előre kiszabott szisztéma.

IMGP1554


Itt helyben hány helyszínen fog majd zajlani az esemény, milyen intézmények vesznek részt a rendezésben?


Elsősorban az óvoda, és annak teljes kollektívája részt vesz benne, óvó nénik, dajka nénik és a konyhás nénik is. Sőt az Óvodai Szülői Szervezet, ami most nagyon jól működik, segítőkész vezetőség került az élre, ők is segítenek szervezni ezt az egészet. A parkolás biztosításában szeretnénk a Polgárőrség segítségét kérni, mert ez nagy rendezvény, sok embert megmozgat, messziről jönnek autókkal, buszokkal. A protokoll vendégek az Önkormányzathoz érkeznek, ott kerülnek megvendégelésre. A fellépő helyszínt pedig a Kultúrház biztosítja.
A lebonyolítás újszerű lesz, mert azt szeretnénk elérni, hogy az érkező vendégek, hozzátartozók, nevelők, ne csak a saját fellépőiket nézzék meg, hanem szánjanak időt más, messziről jött gyermekek műsorának megtekintésére is. Ennek okán jött az ötlet, hogy blokkokban fognak fellépni a gyerekek. A fellépő óvodák számától függően mondjuk négy óvoda lesz egy blokkban, és miután mind a négy leszerepelt, az után lesz az ajándék, a köszönőlevél átadva, végezetül pedig a megvendégelés, ami itt az óvodában lesz.

IMGP1566


Hány óvodát hívtatok meg?


Egyelőre velünk együtt 14 óvoda fog részt venni. Ebből kb.: 300 gyerek, a kísérő szülők, minden résztvevő település polgármestere meghívásra kerül. Ami érdekesség, hogy a Kiskunlacháziak nem tudnak eljönni, mert az ő körzetükben van fellépésük, viszont abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy eljön az 1996-ban aktív óvodavezető és kolléganője, az akkori polgármester, aki fogadott minket, s eljön a jelenlegi óvodavezető is.


Melyik ovis korosztályt mozgatja meg ez a rendezvény?


Általában a nagycsoportot. Van ahonnan esetleg kisebbek is vannak benne. De 80-90%-ban a nagycsoportosok feladata.


Mivel fogadjuk a vendégeket, és mivel távoznak a rendezvény után tőlünk?


Kerekes Éva segítségével átadunk minden óvodának egy nagyon szép, népi motívumokból álló kerámiát. E mellé kapnak emléklapot. Minden gyermek, és őket kísérő nevelő kap egy textil szívecskét, amit a dajka nénik és egy-két szülő varrnak. A polgármesterek 1-1 üveg bort kapnak, melyet az egyik apuka felajánlotta pincészetéből. Ezen túl pedig az óvodában egy kis eszem-iszom várja a gyerekeket és a kísérőiket. A polgármesterek, az óvoda vezetők és a gyermekeket felkészítő nevelők pedig a hivatalban lesznek vendégül látva a Kis Csuki Étterem jóvoltából.


Falunkat kik képviselik?


A Cica-csoportosok lépnek fel Csörgi Katalin, Kovácsné Darnyik Artemisz óvó nénik, és Hajdúné Éva dadus néni készítik fel őket. Őszi gyerekjátékokat fognak előadni.

18009591 652920444918028 1597476907 n

(A falunkat képviselő óvodások!)


Ancsa óvó néni elárulta, hogy erre a jubileumi alkalomra készülnek egy meglepetés műsorral, ami jelenleg szervezés alatt áll, nem mondhatok róla semmit, hisz csak így lesz igazán meglepetés. S hogy ki veszi át majdan a stafétát? Jöjjenek el, és megtudhatják!
Május 20-án minden érdeklődőt várunk szeretettel!

https://www.youtube.com/watch?v=vtNKeA9fuNU&feature=youtu.be